Uw partner in laboratoriumapparatuur

Laboratorium balans kalibreren

Balansen en weegschalen moeten in feite worden gekalibreerd om ervoor te zorgen dat ze in overeenstemming zijn met de vermelde specificaties. Dat gezegd hebbende, hoe vaak de balans te  kalibreren is lastig om vast te stellen. 

In de eerste plaats  bij aflevering.  Als u bij Labapp uw balans aanschaft kalibreren wij de balans op locatie bij aflevering. 

Maar, hoor ik u vragen is dit bij elke leverancier?  Nou, dat serieus is afhankelijk van wie u de laboratorium balans heeft gekocht en uiteraard welk model. Veel "leveranciers" verplaatsen gewoon boxen, dit doen wij dus niet. Wij brengen u de balans persoonlijk naar u toe. Installeren en kalibreren de laboratorium balans voor u op locatie. 

Wij van Labapp zijn van mening dat de balans te allen tijde uit de doos moet worden gehaald voor inspectie, gekalibreerd moet zijn en instructie gegeven moet worden hoe de laboratorium balans te gebruiken. Dit is een extra service die wij u graag bieden. 

 

Kalibratie van mijn laboratorium balans zelf uitvoeren? 
Dat kan uiteraard wanneer u zelf beschikt over de ijkgewichten. Wanneer u hierover niet beschikt dan kunt u bij ons de ijkgewichten bestellen.  

 

Hoe vaak moet ik mijn laboratorium weegschaal kalibreren?
Het korte antwoord is zo vaak als praktisch is. Als de balans veel gebruikt word, misschien een keer per week is dan voldoende, wanneer de balans niet zo vaak gebruikt wordis een keer per maand op zich voldoende, maar hoe vaker je balans wilt kalibreren hoe minder onzekerheid er zal zijn. Tot slot, wanneer u uw laboratorium balans of weegschaal verplaatst zal deze opnieuw worden gekalibreerd in de nieuwe positie. Dit is een must. 

Balansen moeten correct worden geïnstalleerd en gekalibreerd voordat ze worden ingezet voor dagelijks gebruik. Om de nauwkeurigheid en een langere levensduur van balansen te waarborgen, bevelen wij een contract voor jaarlijks preventief onderhoud en kalibratie aan. Labapp biedt een compleet dienstenpakket voor onze balansen.